23. února, 2018 - svátek má Svatopluk

SEBEOBRANA PRAHA: Modelovky VIP + PRESS

Sebeobrana Praha, z. s. uspořádala 23. ledna v prostorách FTVS UK na Praze 6 „Modelovky VIP + PRESS“. Čeští umělci, média a odborníci na sebeobranu a bezpečnost spojili své síly v akci s cílem motivovat veřejnost k aktivnímu zájmu o to, jak podpořit vlastní bezpečí a bezpečí svých blízkých.

Zpěvačka Kamila Nývltová, muzikálový herec, představitel titulní role muzikálu Rocky Peter Pecha a modelka Dominika Mesarošová pomohli ve spolupráci se zástupci významných českých médií, bezpečnostním poradcem Gen. Ing. Andorem Šándorem a představiteli organizace Sebeobrana Praha vlastním příkladem motivovat své fanoušky k fyzické aktivitě a rozšířit povědomí o teorii a praxi v otázkách osobní bezpečnosti, základních pravidel přežití, taktiky v konfliktních situacích, sebeobrany a prevence.

V úvodu akce na téma teroristických a jiných hrozeb a jejich přežití promluvil soukromý poradce v oblasti bezpečnosti, bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby ČR, uznávaný odborník na otázky bezpečnosti, hrozby terorismu a krizový management, a autor knihy „Jak přežít (nejen) teroristický útok” Gen. Ing. Andor Šándor (v záloze). Poté profesionální instruktoři v intenzivní lekci seznámili představitele české kulturní scény a zástupce médií se základními pravidly jednání v situacích ohrožení napadením a pomohli jim osvojit si jednoduché obranné techniky. Následně si účastníci Modelovek VIP + PRESS vyzkoušeli své reakce v terénu při simulacích napadení.

„Byla to opravdu velká zkušenost,“ potvrzuje Kamila Nývltová. „Naštěstí jsem se dosud nikdy nestala obětí napadení, ale nikdy nevíte, co se může stát. Asi nejnáročnější pro mě bylo nedržet se moc zpět a opravdu se do instruktorů ´pustit´. I když měli speciální ochranné obleky, překonat zábrany někoho uhodit není snadné,“ směje se půvabná zpěvačka.

„Děkujeme všem účastníkům akce,“ říká hlavní instruktor Sebeobrana Praha, z.s., garant výuky bojových sportů na UK FTVS, PhDr. Radim Pavelka, Ph.D., a dodává: „Řešit modelové situace v terénu pod stresem je skutečným testem vlastních limitů i bez přítomnosti objektivů kamer a fotoaparátů. Všichni účastníci se toho zhostili opravdu se ctí a prokázali velké odhodlání a odvahu.“

Speciální semináře tohoto typu pořádá Sebeobrana Praha také pro veřejnost. Příští Modelovky - nácvik sebeobranných situací se konají 18. března. Sebeobrana Praha nabízí také výuku sebeobrany v pravidelných kurzech na různých úrovních. Všechny probíhají pod vedením zkušených profesionálů, lektorů působících na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Koncept sebeobrany v podání této organizace vychází z mnohaletých zkušeností hlavních instruktorů s velkým množstvím bojových sportů a je založený na výběru těch nejjednodušších, maximálně účinných technik.

Autor: Helena Šebestová

Více informací naleznete na "http://www.sebeobrana-praha.cz"

SEBEOBRANA PRAHA: Modelovky VIP + PRESS

Firemní » Tiskové zprávy aktuálně » 25. leden, 2018